juni 22, 2024

MADM

madm.be

vakantiehuis Provence

4 bezienswaardigheden die je niet mag missen in de Provence

Onder Nederlanders is Frankrijk al jarenlang een van de meest populaire vakantielanden. Binnen dit land geldt de Provence vervolgens als een van de mooiste regio’s. Lees hieronder wat zoal de toeristische hoogtepunten zijn van de Provence en wat dus bezienswaardigheden zijn die je niet mag missen als je eens een aantal dagen in een vakantiehuis in de Provence verblijft.

Gorges du Verdon

De Provence is onlosmakelijk verbonden met de Gorges du Verdon. Dit is misschien wel de mooiste kloof van heel Frankrijk. Hij is zo’n 25 kilometer lang en op sommige plekken tot maar liefst 700 meter breed. Door deze kloof loopt een rivier met een ongelooflijk heldere kleur die turquoise-achtig aandoet.

De stad Avignon

Volgens velen is de stad Avignon de fraaiste stad van de Provence. Dit is een stad met een enorme rijkdom aan cultureel en historisch erfgoed. Mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en architectuur komen hier dus helemaal aan hun trekken. De meest bekende bezienswaardigheden bestaan uit onder meer het Palais des Papes en de middeleeuwse brug Pont de Saint-Bénézet.

vakantiehuis Provence

Mont Ventoux

In het noorden van de Luberon vind je de berg Mont Ventoux. Dit is de hoogste berg van de Provence. Uiteraard is de Mont Ventoux een bekende plek vanwege zijn rol in talrijke wielerwedstrijden. Voor fietsers en mountainbikers is deze berg dan ook zo’n beetje het summum. Los daarvan lopen er over en rond deze berg talloze prachtige fiets- en wadelpaden.

Calanques

De Calanques is een bergachtig gebied nabij de kust. Het kenmerkt zich vooral door de smalle inhammen met de stijle, witte, hoge kliffen erlangs.