juli 27, 2024

MADM

madm.be

De juiste laadinfrastructuur voor je Tesla Model S

De juiste laadinfrastructuur voor je Tesla Model S

Beste keuze laadpalen voor de Tesla Model S

Als je de trotse eigenaar bent van een Tesla Model S, dan heb je een indrukwekkende elektrische auto in je bezit. Om ervoor te zorgen dat je Tesla altijd klaar is voor de weg, heb je echter een geschikte laadoplossing nodig. Hoewel openbare laadpalen beschikbaar zijn, kan het bezitten van een eigen laadpaal bij huis een veel handigere optie zijn. De Tesla Model S heeft de capaciteit om maximaal 17 kilowatt (KW) op te laden, maar thuis beschikken we meestal niet over dit vermogen. Laten we eens kijken naar de laadpalen die het beste geschikt zijn voor de Tesla Model S.

Vermijd overbelasting

Voor de Tesla Model S wordt vaak een laadpaal met een 11KW aansluiting aanbevolen, wat op het eerste gezicht een eenvoudige oplossing lijkt. Echter, in veel huishoudens hebben we te maken met diverse energie-intensieve apparaten, zoals inductiekookplaten, stoomovens en kookplaten. Wanneer je deze apparaten tegelijkertijd gebruikt en ze gecombineerd worden met een 11KW laadpaal, kan dit leiden tot overbelasting. In het ergste geval zal de hoofdzekering uitvallen, wat resulteert in stroomuitval in je huis en een onbruikbare laadpaal. Dit is natuurlijk een scenario dat je wilt vermijden. Om dit te voorkomen, raden wij het gebruik van een andere laadpaal voor de Tesla Model S aan.

Kies voor een laadpaal van 22KW met Dynamic Load Balancing

Wij adviseren het gebruik van een laadpaal met een 22KW capaciteit in combinatie met Dynamic Load Balancing (DLB). Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer er geen zware elektrische apparaten in huis in gebruik zijn, je Tesla Model S met een maximale snelheid van 17KW kan opladen, wat gelijkstaat aan ongeveer 75 kilometer per uur oplaadtijd. Belangrijk is dat er geen overbelasting zal optreden door de laadpaal zelf. Wij zijn van mening dat DLB eigenlijk altijd nodig is. Het is verstandig om dit vanaf het begin te installeren, omdat het achteraf trekken van de benodigde bekabeling duurder is. Het kost aanzienlijk minder om dit tegelijkertijd met de initiële installatie te doen. Bespaar jezelf de kosten en het gedoe en kies daarom direct voor een laadpaal van 22KW met Dynamic Load Balancing voor je Tesla Model S.

Meer weten?

Meer weten over auto’s en meer? Lees dan nog wat van onze interessante blogs.