juni 12, 2024

MADM

madm.be

spanbanden

Het gebruiken van spanbanden

Spanbanden zijn heel belangrijk bij bijvoorbeeld het transporteren van goederen. Want wist je dat spanbanden bij allerlei transporten worden gebruikt, en dat je waarschijnlijk dagelijks producten gebruikt die niet in je huis zouden staan als er geen spanbanden waren? Ontdek hier wat spanbanden zijn en waarvoor ze worden ingezet.

spanbanden

Wat is een spanband

Spanbanden kennen vele namen. Ze worden ook wel sjorband of spanriem genoemd. Ze komen in veel verschillende soorten en maten. Een spanband is een hulpmiddel om een lading vast te zetten. Ze worden met name veel gebruikt om goederen te transporteren. Je ziet ze daarom veel in bijvoorbeeld warenhuizen of fabriekshallen. Stel je eens voor dat je bijvoorbeeld een lading hebt waarbij er allemaal losse dozen moeten worden vervoerd. Dan kan je deze lading vastzetten met spanbanden, dit houd het goed bij elkaar en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk beschadiging op de lading komt. 

Veiligheid voorop

Spanbanden worden dus gebruikt om een lading goed vast te zetten en te verzekeren dat producten niet onnodig beschadigd wordt. De spanbanden hebben dus een belangrijke functie als het gaat om het bewaren van de goederen. Maar ook voor de veiligheid in een fabriekshal of magazijn hebben deze banden een belangrijke functie.