juni 22, 2024

MADM

madm.be

Gedupeerd in de aandelenlease-affaire, wat nu?

De aandelenlease-affaire is ontstaan in 2001, toen aandelenleasecontracten bij veel deelnemers een gigantische restschuld opleverden, in plaats van winst. Dit resulteerde in een heleboel schadeclaims. In Nederland zijn er destijds bijna één miljoen van deze contracten verkocht, de meeste door Legio Lease. Van tevoren zijn de deelnemers niet voldoende geïnformeerd over de risico’s van deelname, waardoor de betreffende restschuld voor veel mensen als een verrassing kwam. Behoor jij tot één van de aandelenlease gedupeerden en ben je er niet zeker van wat de volgende stap is? Weet je niet zo goed wat je in deze situatie het beste kunt doen? In dit artikel word je een eindje op weg geholpen.

Juridische bijstand

Wanneer je een gedupeerde bent in de aandelenlease-affaire, is het verstandig om deskundige hulp in te schakelen. Je zou hier bijvoorbeeld ConsumentenClaim, een zusterbedrijf van Leaseproces, voor kunnen benaderen. Dit bedrijf biedt betaalbare juridische bijstand, op basis van “no cure no pay”. Ze zijn gespecialiseerd in massa-claims tegen banken en overige financiële instellingen. Als je een aandelenleaseproduct hebt gekocht bij Dexia, Aegon, Legio Lease of Bank Labouchere, dan kun je in aanmerking komen voor juridische bijstand. Heb je een aandelenleaseproduct aangeschaft bij een andere bank? Niet getreurd: ook voor een aantal andere banken is er inmiddels een begin gemaakt.

Een afspraak maken

Nadat je telefonisch of via de e-mail een afspraak hebt gemaakt, vindt er allereerst een kennismakingsgesprek plaats op kantoor. Tijdens dit gesprek krijg je een advies aangereikt. Je krijgt ofwel te horen dat je niets verschuldigd bent, ofwel dat de zaak in behandeling genomen kan worden. In het tweede geval zijn er een aantal formules beschikbaar, waarvan je er eentje kunt kiezen: Dexia en Aegon Vliegwiel (1), Dexia (2) en Aegon Vliegwiel (3). Wil je hier meer over weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen met ConsumentenClaim, een zusterbedrijf van Leaseproces. Je kunt op de website ook een gratis brochure aanvragen.