juni 22, 2024

MADM

madm.be

Leuke uitjes plannen doe je zo

Het kan goed voorkomen dat je met een (grote) groep bent en dat jullie iets gezelligs willen doen. Dat kunnen we best begrijpen, aangezien iedereen zich wel eens in zo’n situatie bevindt. De situatie heeft dan misschien kleine verschillen met die van jou/die van ons. Zo kan het zijn dat jullie wat leuke uitjes zoeken om te doen met de familie, met het bedrijf of gewoon met een vriendengroep. Kortom, er kunnen veel factoren in het spel zijn. Die factoren hebben op hun beurt ook weer invloed op welke leuke uitjes jullie kunnen plannen en daar willen we je vandaag een beetje bij helpen. 

We vertellen je in deze blog namelijk uitgebreid hoe je een leuk uitje plant en wat daar bij komt kijken. Als je hieronder verder leest, krijg je enkele praktische tips die je hierbij aan de hand nemen en je echt verder helpen in het plannen hiervan. Lees je mee? 

Tijd en data; leuke uitjes plannen

Als je leuke uitjes wilt plannen, is het eerste waar je aan moet denken de tijd en de dag. Met een grote groep komen veel planningen mee en daar zul je rekening mee moeten houden. Natuurlijk kan het voorkomen dat er iemand écht niet mee kan en dat is jammer, maar het is ook onvermijdelijk. Er is altijd wel iemand die niet mee kan en dat hoort er gewoon een beetje bij. Kan wel iedereen mee? Alleen maar leuker!  Het is hiervoor handig om te beginnen met het aanmaken van een datumprikker. Inventariseer een beetje welke data en tijden uit zouden kunnen komen en maak op basis daarvan een datumprikker, een poll of een andere handige tool. Als mensen dan eenmaal hebben aangegeven welke data en tijden het beste voor hen uitkomen, kun jij in één oogopslag zien welke dagen de leuke uitjes het beste georganiseerd zouden kunnen worden. 

Activiteit

Dan gaan we kijken naar de activiteiten van de leuke uitjes. Toen we het net hadden dat er veel agenda’s zijn als je met een grote groep bent, geldt dat net zo voor eisen en voorkeuren wat betreft de activiteiten. Iedereen vindt wel wat anders leuk en daar kun je eigenlijk onmogelijk rekening mee houden. Het kan daarom best voorkomen dat er één iemand of een aantal mensen zijn die de gekozen activiteit wat minder leuk vinden. Dat betekent echter niet dat je hier geen rekening mee moet proberen te houden. Leuke uitjes zijn er in overvloed en het is goed om naar iets te kijken wat over het algemeen door iedereen als leuk wordt ondervonden. Als je dat niet zeker weet en het hoeft geen verrassing te zijn, kun je hiervoor een beetje inventariseren bij de mensen. 

Boekingen en leuke uitjes

Dan is het tijd om te gaan nadenken over de boekingen van je leuke uitjes. Doe dit op tijd want het zijn niet voor niets de leukste uitjes; ze zitten meestal snel volgeboekt. Denk er bovendien aan dat het op de afgesproken data en tijd is en dat je alles op de correcte wijze boekt. Doe je dat niet? Dan zullen het wat minder snel leuke dingen zijn!