juni 22, 2024

MADM

madm.be

Wat zijn houtbouwschroeven en wat zijn hun eigenschappen?

Houtbouwschroeven zijn schroeven die in het bijzonder op de markt zijn gebracht voor het verbinden van enerzijds houten balken met anderzijds dragende houtconstructies. Doorgaans is er sprake van een grote TX-aandrijving welke het mogelijk maakt om te kunnen rekenen op een optimale krachtoverbrenging van de schroefmachine op de schroef in kwestie. Bijgevolg zal je er in de praktijk op kunnen rekenen dat de schroeven op deze manier eenvoudig verwerkt kunnen worden. Ben jij ook van plan om over te gaan tot het aanschaffen van houtbouwschroeven? Dan kan de informatie die je hieronder aantreft voor jou alvast de moeite waard zijn om door te nemen. 

Wat zijn houtbouwschroeven precies?

Zoals hierboven al aangehaald is het van belang om te weten waar houtbouwschroeven voor worden gemaakt. Ze worden in de praktijk gebruikt voor het verbinden van houten balken met dragende constructies die uiteraard eveneens uit hout zijn vervaardigd. Vaak is het zo dat deze schroeven beschikken over een speciaal boorpunt welke is voorzien van cross-sections. Bovendien is het zo dat er eveneens sprake is van een snijpunt. Deze eigenschappen zijn uiteraard allerminst onbelangrijk, want ze zorgen ervoor dat de schroeven eigenlijk doorgaans altijd kunnen worden verwerkt zonder dat er sprake is van voorboren. Dat is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel. 

Let op de verschillende soorten houtbouwschroeven!

Ga je houtbouwschroeven kopen? Dan is het van cruciaal belang om er aandachtig voor te zijn dat er een onderscheid zal moeten worden gemaakt tussen twee verschillende exemplaren, namelijk:

  1. Indoor schroeven;
  2. Outdoor of AR chroeven;

Voor deze schroeven geldt uiteraard dat ze in de praktijk zowel binnen als buiten ingezet kunnen worden. Dit gezegd hebbende lenen de exemplaren die zijn bedoeld voor gebruik indoor zich niet voor gebruik buitenshuis. Als je problemen wil kunnen voorkomen is het dan ook met zekerheid van belang om even grondig na te vragen welke van de verschillende soorten exemplaren voor jou de beste keuze zullen zijn. Doe je dat? Dan zal je finaal altijd kunnen rekenen op het best mogelijke eindresultaat voor het project dat jij in gedachten hebt. 

Besparen op de aankoop van deze schroeven met deze tips

Sta jij ook op het punt om over te gaan tot het aanschaffen van houtbouwschroeven voor één of misschien zelfs wel voor meerdere projecten die je van plan bent om uit te gaan voeren? In dat geval is het mogelijks ook interessant om even stil te blijven staan bij de kosten waarmee je zal worden geconfronteerd. Wat deze kosten betreft kan je meer concreet denken aan de volgende:

  • De kosten voor het kopen van de schroeven;
  • De kosten voor het laten verzenden van de schroeven; 

Wil je graag de prijs per schroef zoveel mogelijk kunnen drukken? Kies er dan altijd voor om je houtschroeven in de grootst mogelijke hoeveelheden aan te schaffen. Op deze manier kan je niet alleen maar de prijs per schroef drukken, daarnaast zal je eveneens tot de vaststelling komen dat de impact van de verzendkosten een stuk beperkter zal uitvallen. In bepaalde gevallen kan je mogelijks zelfs rekenen op gratis verzending van de schroeven die je wenst te kopen.