juni 22, 2024

MADM

madm.be

Je kat gaat op reis

Een nieuwe kat is hartstikke spannend. Of misschien is je kat niet nieuw maar gaat hij mee op reis, ook dat is spannend en dan vooral voor je kat. Het kan best een onderneming zijn als je een huisdier moet vervoeren. Het kan stressvol zijn voor beide partijen, jij en je viervoeter. In deze blog geef ik je wat tips wat betreft dit onderwerp. Lees je mee?

Vakantie, verhuizing of adoptie

Je huisdier meenemen op vakantie, dat gebeurt niet vaak tenzij je met de auto op weg gaat. Maar het wordt steeds populairder. Als je huisdier van een kleiner formaat is, mag hij of zij vaak bij je in de cabine blijven wanneer je met het vliegtuig reist. Veel mensen kiezen er dan voor om in huisdier mee te nemen maar als het dier groter is, moet het in de ruimte bij de koffers blijven en dat is niet aan te raden. Je hebt dan geen zicht op je huisdier en het is vaak heel stressvol.

Alles goed en wel

Wanneer je een diertje adopteert vanuit het buitenland dan moet het voor van alles worden gecheckt en ingeënt. Vergeet daarbij niet je kat te ontwormen, het ontwormen kat is heel makkelijk. En het is heel belangrijk, als je kat last heeft van parasieten dan kan dit ook vervelende gevolgen hebben voor jouzelf. Extra reden dus voor die medische checks. En daarnaast is het ook gewoon verplicht, ook voor de veiligheid van andermans katten wanneer jij je kat de straat op laat gaan.

Tijd voor gewenning

Waar je ook met je diertje aankomt, het is belangrijk de tijd te nemen voor gewenning. Zeker als je een kat adopteert, moet deze de eerste twee weken binnenblijven anders gaan die kleine avonturiers op zoek naar hun oude huis. Soms vinden ze die maar vaak raken ze ook verdwaald. Ook wanneer je je huisdier regelmatig meeneemt naar een andere plek is het belangrijk om een moment te nemen bij aankomst, waarop hij of zij op een veilige en rustige manier kan wennen aan de nieuwe omgeving.

Extra aandacht voor je beestje

Je huisdier verdient natuurlijk alle aandacht maar zeker in deze tijd waarin we veel thuis zijn met onze maatjes, kan je misschien een beetje extra aandacht aan hem of haar spenderen. Dit kan door middel van knuffels, speeltjes maar ook door extra op je beestje te letten. Zo zal het je sneller opvallen wanneer je er iets mankeert aan je huisdier. En daarnaast heb je nu wellicht extra tijd voor een dutje op de bank samen met je kat.