juni 22, 2024

MADM

madm.be

Een verkoop auto regelen doe je niet alle dagen

Iedereen heeft wel al ooit eens voor de keuze gestaan. Na verloop van tijd wil je eens het geweer van schouder veranderen en is een verkoop auto aan de orde. Maar hoe pak je dat aan om snel van je vierwieler af te geraken. Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto van eigenaar te laten veranderen. Eerst moet je je afvragen waarom een verkoop auto plots zo noodzakelijk is. En waar liggen de prioriteiten om de wagen te verkopen? Uit gemakzucht of wil je alles op alles zetten voor de hoogste prijs? En wil je verkopen aan professionele bemiddelaars of zijn particulieren je doelgroep?

 Verkoop particulier is meer omslachtig

Wanneer je je auto verkoopt aan een professionele bemiddelaar, worden alle zorgen uit je handen genomen. Het grote nadeel is dat de prijs veel lager ligt dan wanneer je een wagen verkoopt aan een particulier. De beste manier is om dit te doen via gespecialiseerde online websites of door sociale media in te zetten. Je hebt de keuze uit verschillende opties. Een 2de mogelijkheid is om je eigen netwerk aan te spreken door je oor te luister te leggen bij familie of je kennissenkring. Of zelfs je collega’s aanspreken. Bij een verkoop auto sla je geen mal figuur als je de wagen laat keuren voor de verkoop plaatsvindt.

 Goede foto’s verhogen je slaagkans

Een verkoop auto slaagt als je heldere en duidelijke foto’s maakt. Zorg dat spullen niet in de auto rondslingeren en op de foto’s te zien zijn. Maak dat de auto zowel binnen als buiten er heel netjes uitziet. Een auto die er tiptop uitziet, verkoopt sneller. Maak zoveel mogelijk foto’s vanuit alle invalhoeken zodat de potentiële koper zich een uitstekend beeld kan vormen. Van de kofferbak tot het dashboard. Een onderhoudsboekje is een bijkomende troef om je wagen succesrijk en snel te verkopen. Plak een correcte prijs op je wagen. Verlies niet uit het oog dat een te lage prijs argwaan opwekt, terwijl een te hoog prijskaartje weinig animo gaat opleveren.