juni 22, 2024

MADM

madm.be

Wat is linkbuilding?

Iedereen is op het moment wel bekend met online marketing. Door middel van online marketing is het mogelijk om jouw producten en diensten beter in kaart te brengen bij jouw doelgroep. Toch is online marketing een brede term en zijn er verschillende manieren om jouw producten aan te prijzen. Binnen online marketing is SEO van groot belang en is het een van de beste manieren om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Het beter vindbaar maken van jouw website is van groot belang, zodat je ook meer bezoekers kunt aantrekken op jouw website. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en door middel van deze techniek is het mogelijk om jouw website meer autoriteit te geven. Wil jij weten hoe dit precies werkt? En waarom je het beter kunt uitbesteden aan een SEO bureau? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe werkt het?

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites, die weer verwijzen naar jouw website. Het is een belangrijke strategie om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekmachine van Google. Zoekmachines beschouwen deze links als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je verzamelt, hoe meer autoriteit jouw website krijgt. Je kunt hierdoor snel met jouw website stijgen in de zoekmachine van Google en daar zitten voordelen aan verbonden. Je kunt bijvoorbeeld meer bezoekers krijgen en in sommige gevallen meer klanten. Steeds meer bedrijven investeren in het laten uitvoeren van een effectieve linkbuilding strategie, hier kunnen ze namelijk veel uithalen.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Als ondernemer ben je natuurlijk dagelijks bezig met jouw bedrijf. Je moet verschillende taken uitvoeren en dit heeft vaak te maken met de core-business van het bedrijf. SEO wordt vaak ernaast gedaan, maar toch vereist dit veel tijd. Sommige ondernemers voeren het te snel uit en maken hierbij ook veel fouten. Dit kan een negatief effect hebben op de vindbaarheid van jouw website. Linkbuilding vereist ook veel tijd en moet bijvoorbeeld wekelijks worden bijgehouden. Op die manier kun je blijven stijgen in de zoekresultaten van Google of kun je een positie behouden. Het is daarom van belang om dit uit te besteden, zodat je direct zekerheid krijgt.

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

Er zitten veel voordelen aan het uitbesteden van een linkbuilding campagne. Het grootste voordeel is dat je als ondernemer veel meer tijd overhoudt, terwijl de vindbaarheid van jouw website wordt verbeterd. Dit betekent dat je jouw tijd kunt besteden aan het uitvoeren van belangrijkere zaken. Daarnaast is het een voordeel dat een marketing bureau veel meer ervaring heeft op het gebied van SEO. Ze vergaren links voor tientallen andere bedrijven en zorgen ervoor dat ze dit ook bij jou doen. Zo weten ze precies waar ze rekening mee moeten houden en hoe je kunt zorgen voor kwalitatieve backlinks. Dit betekent dat jouw website een stuk sneller autoriteit krijgt en ook beter vindbaar wordt in de zoekmachine van Google. Tot slot hoeft het uitbesteden niet veel geld te kosten en is het behoorlijk budgetvriendelijk.