juli 20, 2024

MADM

madm.be

tuinberging hout

Meer opbergruimte in je tuin? Plaats een tuinhuisje of overkapping

Vrijwel iedereen kan wel wat extra opbergruimte in de tuin gebruiken. Hier kun je jouw tuinmaterialen, gereedschap en eventueel wast fietsen in kwijt. Je kunt extra tuinberging hout creëren door een tuinhuisje of een overkapping te plaatsen. Maar waar kies je nu voor? in dit artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen van beide soorten tuinberging zijn.

tuinberging hout

Tuinhuisje

Het grote voordeel van een tuinhuisje is natuurlijk dat het vier wanden heeft en dus helemaal gesloten is. Hierdoor kun je jouw spullen beter opbergen en blijven ze ook beter beschermd tegen de weersomstandigheden. Daarentegen is het vaak wel wat meer werk om een tuinhuisje te plaatsen en het kost vaak ook meer geld.

tuinberging hout

Overkapping

Een groot voordeel van een overkapping ten opzichte van een tuinhuisje is dat je hier ook een terras onder kunt plaatsen. Hier kun je dan gezellig zitten met familie of vrienden. Je spullen kun je makkelijker kwijt, aangezien je niet eerst een deur hoeft te openen. Wel zijn ze helaas minder goed beschermd tegen de weersomstandigheden en minder goed opgeborgen.